piatok 17. júla 2015

Domáca zmrzlina-sorbet

Milujem zmrzlinu, roky som testovala všelijaké domáce zaručené recepty, ale nikdy som nedosiahla tú krémovosť, sorbetovú ľahkosť ktorú na zmrzline milujem. Väčšinou došlo pre mrazenie ku kryštalizácii vody, čo bolo cítiť vo finálnom výsledku. 
Všetko sa ale zmenilo kúpou môjho najobľúbenejšieho pomocníka - Hurom odšťavovača, ktorý má nástavec na výrobu výživy a zmrzliny. Skrátka zmrazené plody vie krásne pomlieť na prášok a pridaním ostatných ingrediencií vznikne báječná zmrzlina alebo sorbet. A čo je najlepšie môžete si ju vyskladať podľa svojich preferencií, takže neobsahuje zbytočný cukor, chémiu, laktózu (ak ste intolerantní) :)

Banánovo škoricová zmrzlina
Banánová je najlepšia - prezreté banány si zamrazím a používam ich ako základ do všetkých krémových tipov zmrzlín. Banán má totiž neskutočne lahodnú krémovú  konzistenciu, netreba k nemu väčšinou už nič pridávať, ale ak má niekto chuť tak si môže primiešať javorový sirup pre karamelovú chuť a cejlónsku škoricu, alebo pravú vanilku.


Arašidová zmrzlina
Základ zmrzliny si urobím z banánu, do ktorého potom primiešam čisté arašidové maslo. Ja to už nedochucujem, keďže banány mrazím dozreté, niekedy aj prezreté, aby mali vyššiu cukornatosť. Arašidové maslo používam s ázijského obchodu, nie je ničím dochutené, ale je zo sladkých arašidov, takže chuťovo je báječné. 

Černicovo-malinový sorbet
Rozomeliem mrazené černice a maliny (vznikne z toho mrazený prášok) a pridám do nich šťavu z agáve, poriadne ručne vymiešam do sorbet konzistencie. 

Mango banánový sorbet
Zmrazené obidva druhy ovocia len pomeliem v Hurome, premiešam a sorbet je hotový. 
TIP: Ak niekto ľúbi kombináciu mango s mätou môže si nasekať čerstvé mätové lístky a zomlieť ich spolu s ovocím. Pozor ale na množstvo, keď sa lístky melú ich chuť je intenzívna, takže stačí pomlieť málinko, aby chuť mäty neprerážala ostatné chute.  

Jahodová zmrzlina s kokosovým mliekom
Túto zmrzlinu robím s ponorným mixérom - s nástavcom, nádobou na sekanie orieškov a mixovanie. Vložím mrazené domáce jahôdky, pridám kokosové mlieko, šťavu z agáve a mixujem kým sa jahody úplne nerozpustia a nevznikne krémová zmrzlina. 

Čo je super, všetky zmrzky sú vyrobené magicky rýchlo, do 5 minút, takže ak v lete dostanete chuť a máte namrazené ingrediencie nič vám nestojí v ceste za rýchlym osviežením:)

1 komentár:

  1. To vypadá výborně! Na ovocných sorbetech jsem v létě doslova závislá. Ale domácí jsem ještě nezkoušela, musím si to napsat na svůj jarní to do list a vyzkoušet, hlavně jahod a borůvek máme vždycky hodně :) Zrovna zmrzliny obecně kupuju většinou ve slevě, protože si potrpím na kvalitní a ty jsou často zbytečně předražené. Doufám, že se ty domácí povedou :)

    OdpovedaťOdstrániť

“Take care of your body. It’s the only place you have to live.” Jim Rohn


Vítam Vás na mojom blogu good-long-life.

Tento blog vznikol na základe mojej neustálej chuti dozvedať sa nové veci hlavne v oblasti zdravia a zdravého životného štýlu a keďže som nenašla platformu kde by boli takéto informácie pekne archivované rozhodla som sa že nebudem len hľadať ale sa aj s informáciami ktoré som našla deliť.

Preto ak Vás niečo zaujme dajte vedieť, ak by sme mali nájsť informácie o téme ktorá Vás zaujíma a ešte sme sa jej nevenovali ozvite sa a spoločne si môžeme urobiť malú databázu lepšieho života:)

Ďakujem vopred všetkým za každý koment, prečítanie článku alebo inej interakcie!

Nech je náš život krajší a hlavne zdravší :)