Milujem leto, ovocie a zelenina majú nezameniteľnú chuť, všetkého je strašne veľa a aj napriek mojej neskonalej snahe, sa všetko pojesť nedá a práve preto vymýšľam čo s prebytkami.
Minulý rok som marhule sušila, ale to sa mi neosvedčilo, stratili svoju sladkosť a používala som ich len ako prísadu do musli tyčiniek, samostatne som ich nejedla.
Tento rok som sa rozhodla z marhulí urobiť prírodnú marmeládu bez konzervantov, ale keďže jej toľko nepotrebujem a naším marhuľkám sa tohto roku naozaj darilo rozmýšľala som čo ďalej s nimi, ako ich uchovať a tak som vymyslela marhuľové krekry na dlhé zimné večery.
Pripravila som tri varianty a sú naozaj božské:):
Krekry marhuľové
- domáce marhule
- sušené hrozienka
- agáve šťava
Krekry marhuľovo-orieškové
- domáce marhule
- sušené hrozienka
- mandle
- agáve šťava
Krekry marhuľovo-kokosové
- domáce marhule
- sušené hrozienka
- sušený kokos
- datľová šťava
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára