Ak ste pizza fan a hľadáte zdravú variantu, prípadne máte málo času na
prípravu jedla, nie je nič lepšie ako využiť na pizzový základ Tesco Organic
pizza cesto. Ktoré si jednoducho pripravíte zmiešaním obsahu krabice s vodou a dozdobením podľa chuti. Pizza je chuťovo veľmi dobrá a ešte k tomu aj
bez éčiek:)
Cena cca: 1,59EUR
Zloženie:
- bio pšeničná múka celozrnná
- bio sušená syrovátka - je tekutina žltozelenej farby, ktorá vzniká po zrazení mlieka, kedy sa vytvorí kasein (tvaroh) a tekutá časť – mliečne sérum (syrovátka). Vzniká ako vedľajší produkt pri výrobe syrov a tvarohu. Obsahuje vitamíny B1, B2, B6, B12, vitamíny C a E, minerálne látky ako horčík, fosfor, vápnik, draslík, sodík a zinok. Syrovátka ma pozitívny vplyv na organizmus vnútorne aj navonok. Vnútorne pomáha očisťovať organizmus o toxické látky, podporuje činnosť ľadvín, upravuje metabolizmus, zlepšuje látkovú výmenu, napomáha pri znižovaní cholesterolu, zabraňuje zápalom žalúdka a čriev. Na vonkajšie použitie syrovátka pôsobí protizápalovo pri akné, dermatózach, prekrvuje a vyhladzuje pokožku.
- bio kukuričný škrob
- kypriaca látka (vinný kameň, jedlá soľ)
- morská soľ
Pizza cesto s éčkami
Dr. Oetker zmes na pizzu - toto cesto som nikdy nepoužívala, ale keďže
obsahuje éčka, tak by som po ňom v obchode asi ani nesiahla, načo keď viem
že sú produkty, kde vedia použiť ingrediencie bez aditív.
Cena cca: 0,95EUR
Zloženie:
Zloženie:
- Pšeničná múka
- E500 Uhličitan sodný – sa pripravuje napríklad elektrolýzou morskej vody. Používa sa na kontrolu kyslosti a ako kypriaca látka. Zabraňuje zmenám farby, štruktúry, zrazeninám a žltnutiu potravín. Nájdeme ho v pekárenských výrobkoch, suchých zmesiach, v margarínoch, v polievkach aj v zmrzline. V bežných množstvách nie sú evidované nežiaduce účinky.
- E450 Difosforečnan – je látka upravujúca kyslosť potravín, kypriaca látka, stabilizátor, emulgátor a taviaca soľ. Nájsť ju môžete v údeninách, mastných a pekárenských výrobkoch, tavených syroch alebo práškových čokoládových nápojoch. V malých dávkach je považovaný za bezpečnú látku, vysoké dávky, ale môžu spôsobiť nedostatok vápniku v tele, alebo negatívne ovplyvniť metabolizmus.
- Stužený rastlinný tuk
- Jedlá soľ
- Sušené mlieko
Ja tak to budem musieť niekedy skúsiť. Vďaka za recept. Domácu pizzu som ešte nikdy neskúšal. Väčšinou si ju skôr objednávam. Práve preto som rád, že tu v Košiciach konečne funguje https://www.foodpanda.sk/city/kosice Začal som túto stránku v poslednom čase dosť využívať a je tam hneď niekoľko dobrých pizzérií. :)
OdpovedaťOdstrániť